Adrian Simionescu

Designul de interior ajută văd nu numai spațiul și lucrurile altfel, dar și relația dintre oameni și obiecte. Chiar și relația dintre oameni este tot un design, un design fizic, energetic și mental. Totul se întrepătrunde cu totul, într-un ansamblu de frumos

Ce moment a fost crucial în viața ta? Dar persoana care te-a influențat major? Și cum s-au întâmplat aceste lucruri.

La finalizarea liceului, în anul 2000, ca fiecare tânăr la acea vreme, voiam plec în străinătate, sătul de munca grea și prost plătită (în vacanțe eram lucrător forestier sau vara la coasă), dar mama mi-a spus , totuși, ar fi bine merg la facultate, deoarece cartea și știința nu au fost în van niciodată. Am aplicat la două facultăți, inginerie mecanică, unde am intrat la fără taxă, și la științe economice, unde am intrat la taxă. Ce credeți că am ales? Să muncesc mai mult și să-mi plătesc taxele de la facultatea de economie. Mi-am urmat instinctul și nu regret nimic. Tata și mama au muncit din greu, eu la fel, ca să-mi plătesc școala. A fost un moment când în liceu “scârțâiam” la unele materii, iar tata mi-a comandat o țapină (unealtă tip pârghie cu care se manipulează buștenii în domeniul forestier) și un topor. A zis că e timpul să mă decid: cartea sau țapina. Eram sătul de țapină, cum e îi e “câinelui a linge sare”. Am reușit datorită lor, părinților mei. Tatei, prin modul direct de a-mi explica viața, și mamei, pentru exemplul că totul se poate și cu mai puțin, important e să fii chibzuit și harnic. Ea m-a convins să rămân în țară și-i mulțumesc pentru asta.  

A existat vreun moment în viața taîn care ai simțit  nu o reușeștiși ai vrut renunți la visul tău? Ce te-a determinat mergi mai departe? 

Au fost momente grele, însă nu a lipsit motivația. M-am întrebat mereu ce opțiuni am dacă renunț. Încercam nu dau răspunsuri și merg mai departe. Stăruința și răbdarea sunt pietre de temelie în viața unui om.  

Care a fost cel mai dificil moment din viața tași cum ai reușit -l depășești? 

Criza din 2008. Proaspăt căsătorit, dar și cu un domeniu imobiliar la pământ, din care tocmai ieșisem înfrânt, viața nu-mi arăta multe opțiuni. Am început am diverse colaborări, care mai devreme sau mai târziu s-au dovedit mai mult sau mai puțin favorabile mie, dar din care am acumulat experiență. În special cu oamenii. Ce faci și ce nu într-o afacere. Am început vând diverse, de la cafea la subansamble pentru mobilier. A fost o perioadă cu muncă susținută 14-16 ore pe zi. Prospectare piață, vânzări, socializare. Perseverența și încrederea pot m-au ajutat depășesc acel moment.  

Cum a început totul? 

Se face că era prin anul 2010, oarecum în plină criză, când un client de-ai mei mi-a cerut 2 elemente curbe, fronturi de uși mai bine zis. La acea vreme, mă ocupam de distribuția de fronturi din lemn masiv din Italia, în parteneriat cu o firmă româno-italiană, lucru care se întâmplă și acum. 

Dau și caut în România, nu găsesc nimic. Așa că i-am întrebat pe colegii noștri din Italia, știind că produc, după ce am văzut ceva la unul din târgurile de profil din Italia, SICAM. 

Primesc oferta pentru cele două fronturi, pe niște măsuri standard, ofertă care l-a făcut pe client să nu mai răspundă la telefon (vă imaginați că cele două fronturi valorau cât întregul buger alocat pentru toată mobila de bucătărie). Îmi pun niște semne de întrebare despre acest produs/concept de mobilier curbat și mă decid să caut în continuare producători sau variante de producție, lucru care s-a dovedit a fi o muncă de Sisif.  

În foarte scurt timp, am luat decizia că eu pot oferi pieței ce-i lipsește, aici, în România, și am început să adun informații despre procedurile de producție, furnizori, utilaje etc.  

La începutul lui 2011, am produs la comandă primele fronturi și elemente curbate pentru mobilier. De-a lungul timpului, am avut cereri dintre cele mai diverse, pentru diverse elemente curbate, solicitări pe care, spunem noi, le-am onorat cu plăcere și profesionalism.  

În toți acești ani am făcut pionierat, am încercat și probat tehnici, am îmbunătățit producția și optimizăm mereu procesul, pentru a oferi calitate și emoție tuturor celor atrași de liniile     curbe, în special copiilor.  

În acest moment, producem la comandă aceste fronturi și intenționăm să diversificăm ofer ta cu noi produse curbate, clienții noștri fiind în special designeri și producători de mobilier pe comandă. 

Cum aratăvacanța perfectă pentru tine? Care sunt locurile în care îți place mergi în vacanță? 

De aproximativ un an am obținut permisul de Skipper pentru ambarcațiuni de agrement, ape interioare, Dunăre și mare, până la 6 mile marine, cât și pentru veliere. Momentan îmi sunt suficiente opțiunile de a-mi petrece vacanța pe o insulă sau în orice loc din lumea asta, la bordul unui velier. Aștept vacanța perfectă atunci când copiii vor fi mai mari, iar împreună cu ei și prietenii apropiați să batem toate insulele Ciclade din Marea Egee, Grecia.  

Evident, marea mă fascinează și prin faptul că am făcut cunoștință târziu cu ea, dar și muntele, în egală măsură. Pe un vârf de munte ești pentru moment “stăpânul lumii”. 

Care sunt pasiunile tale? 

Cea mai nouă pasiune este sailling și abia aștept să am mai mult timp pentru pregătire și practică, vacanțe. De asemenea, mersul în natură mă fascinează. Să recunosc specii de copaci, animale sălbatice, să îi învăț pe copii despre toate astea, despre orientarea în spațiu. Bicicleta e o foarte bună prietenă de-ale mele.  

Domeniul în care profesez mă pasionează și, în special, rezultatele muncii mele.  

Ca absolvent al Inside Academy, mi-am deschis un drum spre frumos, iar prin acest fapt, reușesc să fiu mai bun în tot ce fac.  

Ce reprezintă designul de interior pentru tine?  

Așa cum spuneam mai sus, designul de interior ajută văd nu numai spațiul și lucrurile altfel, dar și relația dintre oameni și obiecte. Chiar și relația dintre oameni este tot un design, un design fizic, energetic și mental. Totul se întrepătrunde cu totul, într-un ansamblu de frumos. 

Care este meseria ta de baza și cu ce te ocupi acum? Ce alte pasiuni mai ai pe lângă designul de interior? Există o legăturaîntre ele, cum le vezi funcționândîmpreună? 

La baza sunt economist și antreprenor în industria mobilei. De 13 ani producem, distribuim elemente componente pentru industria mobilei, dar și mobilier la comandă. 

De 10 ani am investit în producția de elemente curbate pentru acest domeniu și începem să fim cunoscuți pe această piață, cu site-ul curbat.ro.  

Împletesc toate cunoștințele mele încă de la vârsta de 12 ani, când în timpul vacanțelor, printre altele, mergeam la atelierul de tâmplărie al cumnatului meu și observam cum funcționează utilajele de prelucrare a lemnului. Chiar am lucrat ca ucenic acolo, după care am înțeles cum ajung copacii să fie transformați, într-un mod frumos, în elemente de mobilier unicat. Am fost, pe rând, lucrător în pădure, gaterist (utilajul care transformă buștenii în cherestea), iar acum producător și prelucrător de materie finită. Toată experiența mea este dedicată acestui domeniu, iar viața m-a îndrumat mereu spre lucrul cu lemnul.   

Ce a însemnat și ce înseamnă Inside Academy pentru tine, cum ai descrie întreaga ta experiență de la curs? 

Am spus-o și o spun în continuare, experiența trăita la Inside a fost una specială. Mă bucur că am prins perioada de dinainte de pandemie, că am socializat și interacționat, că am pipăit materiale, că i-am cunoscut pe Alina și Omid, dar și pe colegii mei de atunci. Cu unii dintre ei chiar țin legătură și am devenit prieteni.  

Inside se transformă într-o comunitate, una mare și frumoasă.  

Cursul a fost foarte bine structurat și cred că este unul dintre cursurile pe care un om pasionat de domeniu trebuie să și-l ia cadou.  

Cursul Inside poate deschide minți și te poate face să privești lumea cu alți ochi. Pentru mine asta contează cel mai mult.