f

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore. Excepteur sint lorem cupidatat.

You may like:

Andreea Radu

Designul interior e o pasiune care îmi aduce foarte multă bucurie.  Pot urmări ore în șir show-uri de profil, amenajări și reamenajări și dacă nu aș fi făcut meseria pe care o fac, cu siguranță asta mi-ar fi plăcut să fie zona în care să-mi manifest talentul și creativitatea și cu care să-mi câștig existența. Poate nu e timpul trecut și, când îmi voi dori să mă reinventez, probabil ar putea fi un bun punct de plecare.

Care este cea mai frumoasă amintire pe care o ai din copilărie?

Copilăria mea a fost minunată! Cu adevărat minunată și retrăiesc adesea cu mare drag și nostalgie momente fericite trăite atunci. E greu sa opresc la o singură amintire însă, cu siguranță ziua mea denaștere era cea mai frumoasa zi din an! Sunt născută pe 15 iunie și ‘pe vremea mea’, era ziua în care începe vacanța de vară. Era un prilej de maximă încântarede care bucuram alăturide prieteni la o petrecere acasă, în aer liber (am copilărit la curte), cu multe bunătățihome made’ și cireașade pe tort de la final servită direct de la sursa din cireșul din curtea casei care era perfect copt de ziua mea! Era întotdeauna o zi perfectă!

Cum ai descrie locul în care ai copilărit?

E unicul loc în care mă simt acasă chiar și azi. Casa veche în care am copilărit nu mai e azi însă curtea e la fel de mare și frumoasă și fiecare colț ascunde amintiri de neuitat. Parfumurile din curte îmi aduc aminte decopilărie și de toate momentele frumoase asociate în memoria mea cu parfumul florilor de sezon (zambilele cu Sărbătorile Pascale, trandafirii cu ziua mea denaștere și crizantemele cu începutul scolii). E un loc plin de energie pozitivă, cu atmosferă tihnită (casa copilăriei mele e în Târgoviște, un orășel mic dar cu multă istorie și farmec), pe o strada în care vecinii se cunosc între ei și pe care te poți încă plimba în liniște, fără a fi perturbat de haosul cotidian.

Care sunt tradițiile pe care le respecți și la care ții cel mai tare?

Sărbătorile creștine, Paștele și Crăciunul, cu siguranță au cea mai mare însemnătate. Casa copilăriei mele este amplasată chiar vis a vis de o veche biserică în care, copil fiind, îmi petreceam mult timp mai ales în aceste perioade din an. Tradițiile specifice acestor sărbători sunt respectate în ordinea lor firească, atât cele care aduc bucurie sufletului cât și cele care reunesc familia la masă!

Ce înseamnă fericirea pentru tine și care a fost cel mai fericit moment din viața ta?

Cu siguranță simt fericirea în momentele de tihnă sufletească când pot să-mi ascult sufletul și să mă bucur de natură, de lucrurile simple. Însă fericirea absolută am simțit-o când am adus pe lume cele două minuni care-mi luminează viața: pe fetița mea, Maria Giulia acum în vârstade aproape 15 ani și pe băiețelul meu, Andrei, de8 ani. Acelea au fost cu adevărat momente deîmplinire totală, de fericire care, cu adevărat, mi-a invadat fiecare celulă, sentiment greu de descris în cuvinte, divin cu adevărat!

Ce te motivează?

Cu siguranță copiii! Când devii părinte tot sistemul de valori și toate reperele se schimbă. Am primit odată cu nașterea lor energie mult mai multă decât am crezut că pot avea și un imbold de a face lucrurile mai bine, de a fi un bun model și de a învață odată cu ei! Ca părinți, suntem permanent învățăcei și efortul ăsta de a fi părinți mai buni e probabil cel mai frumos răsplătit efort!

Care este momentul care a fost crucial în viața ta? Dar persoana care te-a influențat major? Și cum s-au întâmplat aceste lucruri.

Probabil momentul în care s-a născut Andrei. La momentul respectiv am simțit că pun cariera la finalul listei depriorități și cu adevărat mi-am resetat valorile la acel moment și, deși mi-am asumat riscul de a pierde în plan profesional pentru a câștiga în plan personal, viața le-a așezat frumos pe toate ulterior. A fost o asumare și un câștigde care voi bucura toata viața. Faptul că am știut să pun viața personală în prim plan în anumite momente a fost cu siguranță cea mai bună decizie. Persoane de la care am învățat ți care m-au influențat în mod major au fost mai multe dar îmi aduc aminte cu mare plăceredelecțiiledeviață primite de la un om cu care am lucrat într-o anumită perioadă a vieții și care, în ciuda statutului de privilegiat pe care-l avea în societate, avea acea simplitate și modestie pe care doar oamenii cu adevărat valoroși le au!

Cine este/a fost role model pentru tine?

Cu siguranță mama! Mi-a fost și rămâne un model de om muncitor, ambițios și perseverent și care a reușit să-mi transmită și mie aceste calități, sper! Mare parte a reușitelor mele i se datorează! Am primit cele mai bune sfaturi de la ea și în continuare mama mi-e cea mai bună prietenă!

A existat vreun moment în viața ta în care ai simțit că nu o să reușești și ai vrut să renunți la visul tău? Ce te-a determinat să mergi mai departe?

Sunt un om muncitor și perseverent. Chiar și atunci când lucrurile nu merg în direcția potrivită, nu-mi pierd speranța și păstrez întotdeauna credința! Întotdeauna am găsit sprijin în rugăciune!

Care a fost cel mai dificil moment din viața ta ți cum ai reușit să-l depășești?

Am avut un accident demașină cu câteva zile înaintede examenul de admitere la facultate. Mi-am pierdut cunoștința și, deși mi-am revenit destul de repede, m-a zdruncinat suficient de tare și fizic și psihic, suficient cât să eșuez la examen. A fost greu atunci să trec peste acel eșec mai ales că eram un copil foarte bine pregătit dar mi-a arătat că în viată totul este extrem de fragil și nu poți fi niciodată sigur de nimic. Am apreciat peste ani acel moment. Am devenit un om mult mai responsabil și mai conștient, care cu adevărat apreciază viața și tot ceea ce ea oferă.

Care este cel mai mare regret al tău (dacă există) și care este cea mai mare reușită a ta?

Am doi copilași minunați dar uneori atât eu cat și soțul meu regretăm că ne-a luat destul de mult să ne luam inima în dinți și să devenim părinți. Am devenit mamă la 29 ani, astăzi dacă am putea să dau un sfat copiilor mei este să nu prioritizeze toate celelalte obiective. Familia e cea mai importantă și e tare fain să fii părinte tânăr. Nouă nu prea ne-a ieșit deși generațiade azi m-ar contrazice. Dacă ne apucam mai devreme poate aveam timp și de al treilea…

Cum arată vacanța perfectă pentru tine? Care sunt locurile în care iți place să mergi în vacanță?

Mare și soare cu siguranță. Deși nu mai stau la soare de mult pentru bronz, plăcereade a simți valurile și briza e unică, bucuria de a mânca la o tavernă grecească e și ea un ingredient important al vacanțelor mele. Grecia cu siguranță e destinația mea favorită care îmi oferă o experiență completă: suficientă liniște cât să-mi încarc bateriile, mâncare bună și proaspătă, plaje virgine pentru toate gusturile și nisip fin pentru copii cum rar mai găsești așa aproape de casă. 

Care sunt pasiunile tale? 

Îmi place mult să gătesc. relaxează enorm să pregătesc rețete noi și să experimentez în bucătărie! Și desigur, designul de interior! E doar o pasiune, nu fac din asta o meserie însă îmi dă o satisfacție enormă să pot transforma spațiul care mă înconjoară.

Ce reprezintă designul de interior pentru tine? O pasiune, o completare a carierei? 

E o pasiune care aduce foarte multă bucurie.  Pot urmări ore în șir show-uri de profil, amenajări și reamenajări și dacă nu fi făcut meseria pe care o fac, cu siguranță asta mi-ar fi plăcut să fie zona în care să-mi manifest talentul și creativitatea și cu care să-mi câștig existența. Poate nu e timpul trecut și când îmi voi dori să mă reinventez, probabil ar putea fi un bun punct de plecare.

Care este meseria ta debază și cu ce te ocupi acum? Ce alte pasiuni mai ai pe lângă designul de interior? Există o legătură între ele, cum le vezi funcționând împreună?

Sunt economist de profesie dar de ani de zile ocup derelația cu autoritățile prin prisma joburilor anterioare și mai ales a celui pe care-l fac acum. Sunt Director deRelații Guvernamentale pentru o mare companie producătoarede automobile, prezentă și în Romania. Legătura cu designul de interior există, oricât ar păreade ciudat. E ceva psihologie în amândouă iar designul strategiilor deengagement pe diverse teme seamănă puțin cu designul de interior doar ca stakeholderii se schimbă mult mai des în meseria mea 😊 

Ce a însemnat și ce înseamnăInside Academy pentru tine, cum ai descrie întreaga ta experiențade la curs? 

A fost un cadou minunat pe care mi l-am făcut la 40 de ani de care m-am bucurat ca un copil. A fost modul meu de a-mi face timp pentru mine, de a reveni oarecum pe băncile școlii pentru că m-am ținut de teme ca un veritabil învățăcel și m-am bucurat de compania unor oameni faini și de atâta creativitate cât pentru o viață!