f

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore. Excepteur sint lorem cupidatat.

You may like:

Roxana Puia

Pasiunea pentru design interior merge mai departe de amenajarea sau decorarea spațiului de lucru de care ocup periodic și se întâlnește cu pasiunea pentru sustenabilitate și chiar într-unul dintre proiectele noastre, Sustenabil zi de zi, am dedicat un capitol întreg mijloacelor de transformare a locuinței într-un mediu eco-friendly

Care este cea mai frumoasă amintire pe care o ai din copilărie?

În ultima vreme, m-am surprins din ce în ce mai des evocând cu nostalgie anumite momente din copilărie, îmi revin în minte întâmplări, oameni și locuri pe care le credeam demult uitate și cred îmi este un pic dor de acele vremuri. Dacă ar fi totuși raportez la o amintire anume, cele mai fericite și emoționante momente erau serile din Ajunul Crăciunului când ai mei anunțau a venit Moșul, iar eu ieșeam în cea mai mare viteză din baie (inevitabil vizita Moșului prindea în baie) descopăr darurile. Acea combinație de surpriză, magie, mister și nu neapărat cadourile primite, sunt cele care îmi provocau o serie de emoții irepetabile: fericire, entuziasm, curiozitate. Oricât încerca nu mai pot recrea acea atmosferă. 

Cum ai descrie locul în care ai copilărit? 

Mi-am petrecut prima parte a vieții, până la 19 ani, la Constanța și probabil din acest motiv am o slăbiciune pentru orașele aflate la malul mării. Trebuie să recunosc că sunt iremediabil îndrăgostită de mare și de vară, nu spun niciodată nu unei vacanțe pe o insulă, la plajă, iar sunetul pescărușilor dimineață mă poartă mereu cu gândul acasă, indiferent în ce parte a globului m-aș afla.   

În ceea ce privește locuința, deși ne-am mutat de vreo trei ori până pe la vârsta de 12 ani,  cred mă raportez ca la locul copilăriei la casa în care ai mei locuiesc și acum. Casa a trecut în ultimii ani printr-un proces de renovare și amenajare, astfel că și camera mea a căpătat o altă utilitate ceea ce mă face uneori să îmi fie dor de ea așa cum mi-o amintesc… Mi-aș dori să existe o metodă prin care să locurile copilăriei să rămână nealterate de trecerea timpului astfel încât să ne putem întoarce din când în când la ele.  

Care sunt tradițiile pe care le respecți și la care ții cel mai tare?

Nu sunt neapărat un om tradiționalist, însă țin foarte mult ca sărbătorile le petrec în familie. De altfel, cred toate tradițiile pe care le respect sunt cele legate de sărbătorile de iarnă care îmi sunt cele mai dragi. 

Ce înseamnă fericirea pentru tine și care a fost cel mai fericit moment din viața ta? 

Cred fericirea este în acele momente în care efectiv ai opri timpul în loc: în care nu ți-ai dori nimic altceva decât ceea ce ai în acel moment (timp, spațiu, oameni), în care ești prezent în clipa respectivă și nu te mai proiectezi în viitor. Pentru mine, fericirea se măsoară în momente, în anumite clipe sublime pe care le trăim din când în când și tocmai faptul sunt rare le fac fie atât de deosebite. Am trăit clipe de fericire în viață, legate fie de momente cu persoana iubită, de îndeplinirea unor dorințe sau realizări profesionale, dar nu putea zice am trăit cel mai fericit moment din viață, probabil voi fi în măsură spun asta abia spre finalul vieții. Nu vânez fericirea ca scop în sine, cred cel mai important este fii liniștit, fii împăcat cu tine și cu alegerile pe care le faci, dai un sens vieții prin lucrurile pe care le faci zi de zi și poți privi în urmă cu mulțumire și înainte cu speranță.   

Ce te motivează?

Sunt o persoană ambițioasă, ușor perfecționistă și așa cum este caracteristic nativilor din zodia taur, încăpățânată, cu alte cuvinte nu dau bătută ușor. Așadar, motivează dorința de îmi atinge obiectivele, dorința de reuși ceea ce îmi propun, satisfacția de a duce lucrurile la bun sfârșit. Îmi găsesc motivația și în convingerea munca mea poate face viața mai bună cuiva și nu în ultimul rând, motivează echipa, oamenii cu care lucrez 

Care este momentul care a fost crucial în viața ta? Dar persoana care te-a influențat major? Și cum s-au întâmplat aceste lucruri.

Probabil că momentul în care am ales drumul pe care voi merge în viață a fost atunci când am decis să mă mut la București pentru a urma facultatea. Privind retrospectiv cred că am fost influențată de cea mai bună prietenă a mea, pe atunci colegă de liceu, cumva cred că m-am conectat la visul ei. Și desigur, părinții au fost cei care m-au susținut întotdeauna în orice am hotărât. 

Cred că aceea a fost o decizie care a contribuit semnificativ la construirea carierei, dar și la maturizarea mea, la obținerea independenței, am devenit mult mai puternică pentru că am învățat să mă descurc singură în orice împrejurare.  

Cine este/a fost role model pentru tine?

Primele persoane care au fost modele în viața mea, au fost părinții mei, ei sunt cei care mi-au transmis un set puternic de valori și de la care am învățat este important fii responsabil, fii serios, fii un om de cuvânt și  trebuie muncești pentru orice îți dorești, nu primim nimic gratuit în viață. Și trebuie recunosc le sunt recunoscătoare pentru am primit o educație financiară foarte bună. Mai târziu, unul dintre foștii șefi mi-a devenit mentor pentru a fost cel care m-a încurajat și m-a forțat ies din zona de confort, mi-a dat încredere în mine și m-a inspirat fiu din ce în ce mai bună. Dar cred lecțiile nu se opresc aici, nu știm niciodată pe cine vom mai întâlni în viață și ne va deveni model din anumite puncte de vedere.  

A existat vreun moment în viața ta în care ai simțit că nu o să reușești și ai vrut să renunți la visul tău? Ce te-a determinat să mergi mai departe?

Cu siguranță am avut multe momente de ezitări și îndoieli în toate privințele, însă nu am renunțat din convingerea nimic durabil nu se construiește peste noapte, sacrificiile vor da roade și doar cei puternici reușesc. Dacă sunt vise la care am renunțat, înseamnă nu erau pentru mine de fapt și nu am pierdut nimic 

Care a fost cel mai dificil moment din viața ta ți cum ai reușit să-l depășești?

Cred momentul cel mai dificil a fost cel când am realizat de fapt nu dețin controlul absolut, când am pus sub semnul întrebării întreaga mea existență, alegerile pe care le făcusem doar pentru aflam într-un moment de cumpănă pe toate planurile vieții. Am învățat însă trebuie iau uneori lucrurile fix așa cum vin pentru se poate ca la capătul unui drum anevoios se găsim ceva mai bun sau mai potrivit pentru noi decât ceea ce am pierdut. Sprijinul familiei și al prietenilor a fost cel mai important în acele momente, dar și faptul am încercat îmi umplu timpul cu activități extra. Am început un proces de renovare a băii pe care îl amânam de ceva timp și tot atunci am luat decizia inspirată de a înscrie la cursul Inside Academy și care m-a entuziasmat și m-a ajutat trec mai ușor peste acea perioada mai puțin fericită 

Care este cel mai mare regret al tău (dacă există) și care este cea mai mare reușită a ta?

Îmi place să cred că nu am regrete, ci doar lucruri pe care poate le-aș fi făcut altfel, deși am rezerve și în acest sens pentru că în absența acelor alegeri nu aș fi ajuns la concluzia că aș fi procedat diferit.  

Cea mai mare reușită: faptul că am reușit să îmi înving timiditatea și poate satisfacția că reușesc întotdeauna să îmi ating obiectivele.  

Cum arată vacanța perfectă pentru tine? Care sunt locurile în care iți place să mergi în vacanță?

Îmi place foarte mult călătoresc, este unul dintre lucrurile care fac cel mai fericită. Îmi plac și escapadele de câteva zile în orașele europene, dar și vacanțele exotice, îmi plac atât locurile încărcate de istorie, cât și metropolele cu zgârie nori. Ador lenevesc cu o carte la soare pe malul oceanului și în egală măsură străbat pe jos un oraș de la un capăt la altul. Vacanța perfectă este evident cea în compania potrivită, așternuturile albe ale unui hotel cochet, hoinăreală fără un program fix și bineînțeles cu mâncare bună. 

Care sunt pasiunile tale? 

pasionează în primul rând munca pe care o fac, dar îmi place tot ceea ce are legătură cu frumosul: de la oameni, locuri, haine, case și mașini. De aici și pasiunile mele: călătoriile, moda și designul de interior 

Ce reprezintă designul de interior pentru tine? O pasiune, o completare a carierei? 

Este arta care pune în valoare un spațiu (locuință, birou etc), îl însuflețește și care face din casă acasă. Acasă este locul în care ne reunim cu cei dragi, în care ne retragem ca să ne încărcăm bateriile după o zi grea, în care ne regăsim, ne relaxăm. Locul în care suntem noi înșine. Până la urmă, acasă este scena centrală a vieții noastre și de aceea este important să fie un loc în care să ne regăsim, să vorbească despre noi și să ne facă să ne întoarcem oricând cu drag. Cred că designul de interior ne ajută să creăm o stare de bine. 

Care este meseria ta debază și cu ce te ocupi acum? Ce alte pasiuni mai ai pe lângă designul de interior? Există o legătură între ele, cum le vezi funcționând împreună?

De meserie sunt specialist în comunicare și relații publice și în prezent sunt director de marketing la Environ, organizație care se ocupă de managementul deșeurilor electrice. Evident după aproape 10 ani de activitate în acest domeniu, am luat microbul ecologismului și sunt pasionată de tot ceea ce înseamnă protecția mediului înconjurător. Pasiunea pentru design interior merge mai departe de amenajarea sau decorarea spațiului de lucru de care ocup periodic și se întâlnește cu pasiunea pentru sustenabilitate și chiar într-unul dintre proiectele noastre, Sustenabil zi de zi, am dedicat un capitol întreg mijloacelor de transformare a locuinței într-un mediu eco-friendly.  

Ce a însemnat și ce înseamnăInside Academy pentru tine, cum ai descrie întreaga ta experiențade la curs? 

Întreaga experiență Inside Academy a fost senzațională, iar Alina și Omid sunt doi oameni excepționali. M-a surprins într-un mod foarte plăcut căldura lor și maniera în care ne-au oferit constant feedback și ne-au încurajat, tratându-ne ca pe niște specialiști, și nu oameni care abia descopereau despre ce e vorba în designul interior. Cursul m-a ajutat de fapt înțeleg ce înseamnă un proces de amenajare cap-coadă și mi-a oferit o structură pe care desigur, este de datoria mea continui construiesc prin informare și documentare permanentă